Puhdistamme ja korjaamme wanhat taulusi

Kaipaavatko kuvasi/taulusi korjausta, puhdistusta... ehkä hieman päivitystä ja "kasvojen" kohotusta ?!

Meillä kaikilla on kodeissamme, mökeillämme tai ehkä yrityksemme tiloissa monenlaisia kuvia, joskus hieman arvokkaampiakin maalauksia, taidetta. Arvo voi olla rahallista tai kysymys voi olla myös ns. tunnearvosta, jota ei edes rahassa mitata. Öljyvärimaalauksia, akryylimaalauksia, akvarelleja, grafiikkaa, seripainotöitä, lyijykynä tai hiilitöitä, valokuvia, painokuvia ja lukematon määrä muunlaisia ripustuksia.

Jokaisella näistä seinillämme olevista teoksista on yleensä joku tarkoitus. Mikä se on ??
Epäilemättä kysymys on mielihyvästä jota seinillä riippuvat teokset tuottavat. Joku kokee tietyn maalauksen katselemisen tuottavan mielenrauhaa. Toinen kokee riemullisia tunteita katsoessaan jotakin muistoja herättävää teosta. Tietysti joukkoon mahtuu niitäkin jotka pitävät anopin tai velipojan vaimon maalaamaa hmmm…. hieman ”erikoisen” näköistä taulua seinällä…. velvollisuudentunteesta…

Yhdistävänä asiana näillä teoksilla tulisi kuitenkin olla se, että ne ovat asiallisessa ja suht siistissä kunnossa.
Esim. kehyksissä mahdollisesti olevat lasit olisi hyvä välillä puhdistuttaa myös lasin sisäpuolelta. Jo viiden vuoden jälkeen voi lasin sisäpuoli olla jo varsin likainen/kalvoontunut. Lian myötä värit eivät näytä enää raikkailta ja kirkkailta. Lasi tulisi myös uusia jos se on särööntynyt tai poistettu joskus aiemmin rikkoontumisen vuoksi. Lasin tarkoitus on ensisijaiseti suojata kuvaa mekaanisilta ja ilmaston saasteiden vaikutuksilta. Esim. rasvankäry keittiötiloissa ja tupakansavu aiheuttaa ongelmia jo muutamassa vuodessa.
Laseissakin on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Yleisimpiä ovat tavallinen kirkas lasi ja toisena matta lasi, kutsutaan myös heijastamattomaksi lasiksi.
Nykyään on olemassa myös kolmas vaihtoehto, eli ns. näkymätön lasi. Tämän erinomaisen lasin merkittävin ominaisuus on jo nimensäkin vuoksi se, että se on todellakin, lähes näkymätön.
Tässä lasissa on myös uv-valolta suojaava ominaisuus.
Näkymätön lasi on myös täysin kirkasta lasimassaa jossa ei ole normaalille lasille ominaista sinertävyyttä tai vihertävyyttä.
Näkymättömän lasin alla värit toistuvat juuri sellaisina kun ne on ilman lasiakin.

Tämä viereisen kuvan öljyvärimaalaus antaa hyvän kuvan siitä kuinka paljon maalaus on kymmenien vuosien aikana likaantunut. Kuvaa on puhdistettu vasemmalta puolelta malliksi, oikea puoli originaali.
Vasemman puolen puhdistuskäsittelyn jälkeen maalaus on kokenut melkoisen clean up:in.Tämänkaltainen puhdistus maksaa hieman tapauksesta ja puhdistettavan alueen koosta riippuen n. 60-100 euroa.